Nederlands Consulaat-Generaal in Rio de Janeiro, Brazilië

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Stagemogelijkheid op de Nederlandse Ambassade in Brazilië

De Nederlandse Ambassade in Brazilië biedt de mogelijkheid voor een stage bij de afdeling Politiek, Publieksdiplomatie en Cultuur (PPC). Stageperiode is in overleg te bepalen, maar zou bij voorkeur tussen half januari en eind februari 2017 ingaan en voor minimaal 4 en maximaal 6 maanden zijn.

2 Ploumen en Dijsselbloem ondertekenen met banken convenant over mensenrechten

Ministers Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Dijsselbloem (Financiën) hebben vanochtend hun handtekening gezet onder het convenant Bancaire Sector. Het convenant bevat afspraken over het aanpakken en voorkomen van mensenrechtenschendingen bij investeringen van banken en hun zakelijke partners. 13 Nederlandse banken, de NVB, vakbonden, ngo’s en de overheid doen mee, onder begeleiding van de SER. Ploumen en Dijsselbloem: ‘Nederlandse banken nemen verantwoordelijkheid voor het respecteren van mensenrechten wereldwijd. Dat is een belangrijke stap om mondiale productieketens eerlijker en duurzamer te maken.’

3 Eenmalig paspoort aanvragen in Fortaleza

Op 22 november zullen we éénmalig paspoortaanvragen verwerken op het Honorair Consulaat in Fortaleza. Lees de volgende informatie zorgvuldig!

4 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

5 Verzoek om informatie van de Europese Commissie

Staan uw producten onnodig lang bij de douane? Verliest u kostbare tijd aan overbodig papierwerk? Zijn de regels van oorsprong ondoorgrondelijk? Bent u door hoge invoertarieven niet concurrerend op een overzeese markt? Handelsakkoorden stellen u in staat uw producten in het buitenland af te zetten. Ook vergemakkelijken zij het doen van investeringen en bieden zij u daarbij juridische zekerheid.

6 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017 - Registreer u voor 1 februari 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen. Daarvoor moet u uzelf eerst registreren bij de gemeente Den Haag, ook als u uzelf al eens eerder heeft geregistreerd voor een verkiezing of referendum.

7 Opening Special Cruyff Court in Nova Iguaçu

Donderdag 15 september heeft Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, een Speciaal Cruyff Court voor blinden en slechtzienden geopend op het terrein van Urece, een Braziliaanse organisatie voor blinden en slechtzienden. Schippers werd bijgestaan door Susila Cruijff, dochter van Johan Cruijff en Anderson Dias, voorzitter van Urece. Dit Speciale Cruyff Court wordt gefinancierd door de Johan Cruyff Foundation.

8 Paralympische Spelen in Rio: het gaat om meer dan alleen medailles

Na het grote Olympische testevent in augustus, zijn nu de Paralympische Spelen officieel begonnen. Zonder gekheid, het kan ook een voordeel zijn dat een dergelijk evenement na de Olympische Spelen plaatsvindt. Dat geldt in ieder geval voor ons postennet in Brazilië, dat met een goed geoliede machine de draad van de afgelopen weken weer oppakt om de Nederlandse inzet op dit bijzondere sportevenement optimaal te ondersteunen.

9 Stageplek consulaat Rio de Janeiro

Word jij de stagiair die het team van het consulaat-generaal in Rio de Janeiro komt versterken in 2017? Het Nederlandse consulaat-generaal in Rio de Janeiro is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode van februari t/m juli 2017. De deadline voor reacties is 31 oktober 2016.

10 Stemming voor Mensenrechtentulp 2016 geopend

De Mensenrechtentulp is een jaarlijkse prijs voor personen of organisaties die op een vernieuwende manier de mensenrechten in de wereld bevorderen. U kunt zelf tot 7 september 2016 stemmen op een van de tien kandidaten.